JavaScript Disabled. For a better experience on this website please enable JavaScript in your browser.
SGAS 605 Conjunto E, Lotes 34/37 | Brasilia, DF 70200-650 Brazil | 55 (61) 3442-9700 | Contact Us
Nov
28

Zero Waste Campaign!

Concerned with the alarming information that almost 15 kgs of food was going to waste per day at the LS canteen, EAB has taken action.  This semester the Lower School students were involved in a competition which later on became a collaboration on reducing the amount of food waste. The campaign started with a short presentation in each classroom linking food with the water consumption, which has been the central theme of the semester.  
 
The goal is to reduce the amount of food going to waste, raising awareness of a conscious consumption preventing food waste both in school and at home and becoming a culture of conscientious citizens.  The amount of food is shown in a bar graph on a black panel located in the Lower School Canteen, so the students are aware of the quantity being thrown away. The average went from 15kgs last semester to 4 kilograms per day, and this number is still dropping.
 
Local action, global effects. With small actions students are learning they can make a difference in the world with every choice they make.
 
 
Roberto Miyamoto
Environmental Coordinator 
 

Preocupados com a informação alarmante que quase 15 kilos de comidas iam para o lixo diariamente na cantina do Lower School, a EAB resolveu tomar uma atitude. Esse semestre os alunos e alunas do Lower School estavam envolvidos em uma competição que depois se tornou uma colaboração entre as turmas para reduzir o desperdício de alimentos. A campanha começou com uma rápida apresentação em cada sala conectando a comida ao consumo de água, tema que tem sido central neste semestre. 
 
O objetivo é reduzir a quantidade de alimentos indo para o lixo, sensibilizando sobre o consumo consciente e prevenindo o desperdício de alimentos tanto na escola como em casa, tornando-se assim cidadãos conscientes.  A quantidade de comida que vai para o lixo é mostrado em um painel preto localizado na cantina para que os alunos tenham consciência do quanto alimento é jogado fora.  A média que era de 15 kgs diários no semestre passado passaram para 4 kilos e este número continua em queda.
 
Ações locais, efeitos globais.  Com pequenas atitudes os estudantes estão aprendendo que podem fazer a diferença no mundo com cada escolha que fazem.
 
 
Roberto Miyamoto
Coordenador Ambiental
Archive
Welcome! Please sign in:

Can't access your account?